Čokoladne posodice z malinami

Ko si  zaželim nekaj sladkega, vem, da sem samo nekaj besed stran od tega, da bodo moje brbončice ponorele od čudovitega okusa. On je pravi umetnik v kuhinji. Povrhu vsega pa vedno za akcijo. Nikoli mu ni nič pretežko.

Tudi danes mu ni bilo. “Nekaj mi manjka,” sem mu rekla. “Nekaj dobrega, sladkega bi pojedla.” Saj vse zagotovo poznate tisti tipično ženski občutek, ko nekaj bi, pa ne veš, kaj?

Pa me je presenetil. Ve, da obožujem maline. Ve, da imam rada čokolado. Ve, da imam rada kremaste sladice. Pravzaprav, ve vse, kar je potrebno, da mi popolnoma ustreže.

unnamedNjegovim kulinaričnim podvigom jaz rada rečem umetnine, ker to resnično so. Lepo je gledati, kako se s srcem preda hrani, vsakemu gibu se posvetita roka in um pravega kuharskega mojstra. Pa vem, da to ni samo moje mnenje.

Vse sestavine so bile na srečo v hladilniku. Medtem, ko sem jaz “guncala” otroka, je on ustvarjal.


RECEPT ZA 6 POSODIC

  • POSODICE

200 g temne čokolade (50-70% kakava)

6 alu-posodic za soufle

  • MALINOV PIRE

150 g zmrznjenih malin

50 g sladkorja

  • ČOKOLADNO MALINOVA KREMA

200 g temne čokolade ali nutelle

300 g sladke smetane

hladen malinov pire

1. PRIPRAVA ČOKOLADNIH POSODIC

Čokolado razdelimo na dva dela (160 in 40 g). 160g čokolade raztopimo nad soparo, odstavimo in dodamo še preostali del, 40 g. Vse skupaj zmešamo v gladko maso. S to maso napolnimo modelčke za soufle. Z obračanjem modelčka čokolado enakomerno razmažemo po vsej notranjosti. Posodice z odprtino navzdol obrnemo na peki papir in jih postavimo v hladilnik za 45 minut, da se čokolada shladi in strdi. Ohlajene vzamemo iz hladilnika, rob posodice malo zarežemo s škarjami in jo previdno odstranimo.

dsc03859

Čokolado razdelimo na dva dela, 160 g in 40 g.

dsc03894

Alu-posodice za soufle

dsc03897

Posodice napolnimo s čokolado. Z obračanjem modelčka čokolado enakomerno razporedimo.

dsc03892

Čokolada, enakomerno razporejena po posodici.

dsc03893

Posodice z odprtino navzdol obrnemo na peki papir in postavimo v hladilnik.

2. MALINOV PIRE

Zmrznjene maline in sladkor približno 5 minut kuhamo v posodi na zmernem ognju. Maso spasiramo skozi cedilo. Postavimo v hladilnik, da se ohladi.

dsc03856

Pripravimo zmrznjene maline in sladkor.

dsc03861

Sladkor in maline na zmernem ognju pokuhamo.

dsc03871

S pomočjo cedila naredimo malinov pire in ga postavimo v hladilnik.

3. ČOKOLADNO MALINOVA KREMA

Smetano čvrsto stepemo. Dodamo ji nutello (če dodajamo čokolado jo predhodno  raztopimo nad soparo in jo pustimo nekaj časa, da se ohladi-vroče ne vmešamo v smetano), in ohlajeni malinov pire. Vse skupaj zmešamo v gladko zmes.

dsc03898

Stepemo sladko smetano.

dsc03902

Stepeni sladki smetani dodamo nutello (ali ohlajeno raztopljeno čokolado) in malinov pire.

dsc03904

Vse skupaj zmešamo v gladko zmes.

OBLIKOVANJE  KROŽNIKA

Na krožnik postavimo čokoladno posodico. Okoli nje lahko nalomimo eno čokoladno posodico ali pa čokolado na drobno narežemo in posujemo po krožniku. V čokoladno posodico nabrizgamo kremo, na kremo postavimo maline. Nekaj jih razporedimo še po krožniku. Za piko na i, krožniku dodamo še vršičke mete, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Pa dober tek!

dsc03926

Čokoladna posodica na krožniku.

dsc03936

V posodici je nabrizgana krema. Na kremo zložimo maline. Dodamo še meto in posujemo s sladkorjem v prahu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s