Bliža se pust. Sama krofov ne pečem, priznam. Velikokrat sem v mladosti opazovala svojo mamo, kako je bila bitko z njimi – včasih so bili premalo rahli, včasih so imeli na sredini veliko luknjo, včasih (in to se mi zdi, da jo je najbolj razjezilo) niso imeli lepega prstana. Morda me zaradi tega še nikoli ni zamikalo, da bi sama spekla krofe. Enostavno se mi zdi, da je to prezahtevno. Niti poskusiti nočem.
Moja mami je v zadnjih letih postala ekspert za krofe. Našla najboljši recept in sedaj jih peče z užitkom – rezultat so odločni krofi, ravno prav rahli, ravno prav veliki, ravno prav polnjeni in najpomembnejše – VSI imajo prstan in od vseh je raven, enakomeren in v celotnem obsegu krofa. Torej res ne vem, zakaj bi se lotila tega projekta še jaz, ko pa imam njo, ki to namesto mene in zame opravi vrhunsko.
Zelo rada pa spečem jogurtove miške. Mene malce spominjajo na krofe, le da so veliko bolj enostavne za pripravo. En dva tri so narejene in resnično okusne. Vsi tisti, ki nimate časa ali volje za krofe – prepišite ta recept in pripravite miške še danes, ne bo vam žal. Po nedeljskem kosilu vam bodo zelo teknile.
SESTAVINE
1 žlica sladkorja
1 lonček jogurta
2 lončka moke
1 jajce
1 naribano jabolko
pol pecilnega praška
sol

Vse sestavine, potrebne za pripravo jogurtovih mišk
PRIPRAVA
- V posodo damo vse sestavine in jih z žlico dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
- Pripravljeno testo naj počiva cca 10 minut.
- V posodi segrejemo olje in vanj s pomočjo dveh žlic (z eno zajamemo testo, z drugo ga postrgamo dol) v olje polagamo testo. Sama raje vidim, da so miške majhne, zato zajamem le približno 3/4 žlice testa.
- Ko miške plavajo na vrhu in na spodnji strani dobijo zlato rumeno barvo, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.
- Položimo jih na krožnik, ohlajene posipamo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!
Živijo mene pa zanima katera moka se uporabi za te miške?
Všeč mi jeLiked by 1 person
Navadna, tip 500
Všeč mi jeVšeč mi je