Me, Mini me

Že nekaj časa razmišljam tudi o šivanju za odrasle, vendar nikoli nimam časa, da bi se tega zares lotila.

Ko sem pred nedavnim ugotovila, da je v moji omari čisti minimalizem in da se kljub moževim vzpodbudnim besedam še ne bom kmalu odpravila v šoping, sem se odločila, da je sedaj resnično zadnji čas, da si priskrbim nekaj kosov udobnih oblačila – sama, od doma.

Prvi korak, ki sem ga opravila pred tremi meseci, je bil nakup krojev. Puloverji, tunike, oversize puloverji, jopice, pajkice in begi hlače – zame. Na računalniku v mapi KROJI sem naredila še eno mapo z imenom KROJI ZAME. Uf, kakšen dober občutek. Kot da sem s tem dejanjem naredila vse.

Nato pa sem pred kratkim ugotovila, da si še vedno nisem nič sešila. Kroje sem natisnila, uredila, Jože je prevzel lepljenje, prerisovanje ter seveda krojenje. V poznih nočnih urah sem prižgala svoj industrijski texi, ki ga, mimogrede, obožujem, in pričela s šivanjem.

Nastal je en velik pulover, a ne zame. Saj veste, kako je – mama je vedno na zadnjem mestu. Pred mano je bil na vrsti še on. Pa naj bo. Si zasluži. Z velikim veseljem sem mu ustregla.

Sešila sem tiste velike plahte blaga. Kako čuden občutek. Nisem navajena. Zato je bilo nujno občutke malo uravnovesiti. Takoj sem sešila še en pulover, v majhni številki.

Nastal prvi komplet v stilu ME and MINI ME. Moja fanta sta zadovoljna – jaz tudi.

Navdušena sem, zadovoljna, vesela, ker sem si končno vzela čas in si upala sešiti tudi nekaj velikega. Močno upam, da kmalu pridem na vrsto tudi jaz.

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s