Kdo je ta ženska?

Pripravljam se, da bom kmalu z vami delila moji porodni zgodbi. Sama sem jih v času nosečnosti rada prebirala, saj sem se preko njih na nek način pripravljala na svoj porod.

Moji porodni zgodbi sta si v ključnih dejanjih med sabo podobni, vendar kljub temu drugačni. Predvsem pa drugačni od mnogih drugih. Ko sem bila prvič noseča, sem si že pri treh mesecih v glavi izoblikovala želje glede poroda in tem željam sem, ne ozirajoč se na kogarkoli, zvesto sledila. Za sabo imam dva čudovita naravna poroda, zahvala pa gre predvsem njej.

V zgodnji nosečnosti sem se znašla na njenem predavanju. Na vratih učilnice je pisalo, da predavanje traja 3 ure. “Tri ure?!?” mi je zapiskalo v glavi. Stala sem pred vrati in strmela v tiste številke. Resno? Tri ure? Ne morem biti na predavanju tri ure. Še na faksu nisem nikoli zdržala 3 ure. To je zame preveč iz večih razlogov – utrujena sem od službe, utrujena od nosečnosti, če bom dolgo sedela, bom imela spet težave z isjasom, Jože dela popoldan in ne vem, kdo bo na sprehod peljal Bajka. Pa še ne da se mi sedeti v zaprti učilnici, medtem ko zunaj sije sonce. Tri ure? Ni govora!

Medtem, ko sem razmišljala o teh stvareh, sem se že znašla na stolu, za šolsko klopjo. Ok, malo bom počakala, da vidim, kaj bo ženska povedala, potem pa ji bom po eni uri rekla, da se zelo opravičujem, ampak, da res moram iti. Morda ji bom celo razložila zakaj. Ne vem. Prepustila se bom toku dogodkov.

Po eni uri nisem vstala. Res sem se prepustila toku dogodkov, prepustila sem se njej in z njo odplavala v čudovit svet nosečnosti, porodov, rojevanja. V roke sem na skrivaj vzela telefon in mami poslala sporočilo, da jo lepo prosim, če lahko pelje Bajka na sprehod, ker se bo predavanje malce zavleklo. Ja, jaz, ki ne maram predavanj, jaz, ki težko sedim pri miru eno uro, kaj šele tri, jaz, ki  mi misli hitro odplavajo, jaz, ki zelo kritično gledam na vsebino povedanega in konec koncev tudi na predavatelja – jaz sem ostala na njenem predavanju cele tri ure in z največjim veseljem bi jo poslušala še naslednje tri.

Ona je resnično neverjetna ženska, ki je v meni pustila ogromen pečat. Ko sem se  zvečer pod vtisom njenih besed ulegla v posteljo, sem imela v glavi že natančno izoblikovano vizijo svojega poroda. Zaupala sem jo njemu, ki me je brez pomisleka podprl. “To je tvoja odločitev”, je rekel. “Jaz bom naredil vse, da bo točno tako, kot si si zamislila.” Njegove besede, čisto preproste, a z veliko vsebino. Za vse to sem mu še vedno vsak dan neizmerno hvaležna.

In kdo je ta skrivnostna ženska?
Ona je prva slovenska celostna, neodvisna BirthCoach-inja (porodna trenerka), predavateljica, avtorica, svetovalka za dojenje, svetovalka za zavestno spoečetje in zdravo nosečnost, ženska, ki ima za sabo 4 (med seboj precej različne) svoje porode, ženska, ki verjame v žensko moč, v žensko sposobnost čarobne naravne izkušnje med nosečnostjo, med porodom in po porodu. Ženska, ki verjame, da lahko vsaka ženska doživi pozitivno porodno izkušnjo.

To je ena in edina, občudovanja vredna Willma. Želim, da jo spoznate tudi vi, zato bo v torek, 21.3.2017, ekskluzivno za Touche v živo odgovarjala na moja vprašanja.

IMG_0756Če želite, da ji zastavim še kakšno vaše vprašanje, mi prosim čim prej pišite na info@touche.si.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s