Spomladanski oblaki

Zadnjič sva z Zojo zopet ustvarjali, tokrat spomladanske oblake, iz katerih sem ji nato naredila obešanko za otroško sobico. Na stropu je luč v obliki sonca  in oblake sva ustvarili zato, da bo sonce dobilo družbo.

Žal med samim ustvarjanjem pri sebi nisem imela fotoaparata, zato imam poslikan le končni izdelek. Vem pa, da boste kljub temu lahko sledili pisnim navodilom in tudi sami s svojimi malčki ustvarili takšne ali podobne oblake.

DSC04125

Kako sem se lotila dela?

  • Najprej sem na trši karton narisala oblak in ga izrezala. Ta je bil moja šablona. Z njeno pomočjo sem na več risalnih listov obrisala oblake (seveda, lahko oblake narišete tudi prostoročno, različnih oblik in velikosti).
  • Ko so bili oblaki narisani sem v posodo natočila vodo, v katero sem primešala nekaj modre tempere. Lahko pripravite tudi več posodic z vodo in vanjo namešate več različnih odtenkov modre in morda še eno posodo z belo barvo. Če boste uporabili več različnih barv, bodo oblaki bolj pisani. Barve ne damo toliko, da se voda obarva.
  • Na teraso sem odnesla risalne liste z narisanimi oblaki in lonček vode z raztopljeno barvo.
  • Risalne liste sem položila na tla tako, da je bil narisan oblak na zadnji strani.
  • Vzela sem velik čopič, ga pomočila v vodo z barvo in z njim pričela špricati po risalnem listu. Nato sem delo prepustila njej. Kakšno veselje!
  • Ko je bila površina risalnih listov dobro zapolnjena, sva jih pustili na soncu, da so se posušili, medtem časom pa sva v večjem škafu pomili posodo in čopiče – na tej točki resnično ne vem, ali je bolj uživala v ustvarjanju ali v pomivanju.
  • Ko so se risalni listi posušili, sem iz njih izrezala oblake in jih nalepila na vrvice, te pa na strop okoli sončka.

Nastala je čudovita obešanka, ki krasi njeno sobo. Velikokrat se uležemo pod sonček in močno pihamo v strop, da se oblaki začnejo premikati. Ko se ustavijo, zopet pričnemo pihati. Oba otroka to migetanje z navdušenjem opazujeta.

Poskusite še vi!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s