Nove Nitkine haremke

Tudi pri Nitki se zadnje čase precej dogaja. Idej je vedno več, časa vedno premalo, a kljub temu, nama uspe, da jih vsaj en delček uresničiva.

To nama je uspelo tudi pri novih haremkah. Pravzaprav te hlačke niso nič novega. Že pred več kot dvemi leti sem sama zrisala kroj za njih. “Ah, pa kaj potem”, boste rekli tisti, ki se na šivanje vsaj malo spoznate. “Kroja za takšne hlačke pa res ni težko zrisati.”

Ja, se strinjam in se tudi ne. Ko sem se lotila risanja, sem bila prepričana, da to res ni nič takšnega. Zrisala sem ga in sešila prve hlačke po njem. Na srečo sem imela takrat še majhno deklico, ki sem ji lahko pomerjala svoje izdelke. Takoj sem našla napake. Kroj ni bil ok. Popravila sem ga še vsaj petkrat, da sem dobila tisti pravi rezultat, ki je bil jasen odsev ideje v moji glavi. Prepričana sem, da bi mi šlo danes to veliko hitreje od rok, ker imam za sabo že kar nekaj izkušenj in tudi znanja. A moji začetki so bili resnično polni zanimivih izzivov.

Zakaj sem komplicirala in sama naredila kroj, ko pa je vsepovsod polno krojev, ki bi jih lahko enostavno kupila ali si jih celo potegnila z interneta zastonj? Preprosto. Od vseh ni bil niti eden takšen, kot sem ga želela.

Želela sem, da so moje hlačke širše, da bodo imele male pleničarske rite v njih dovolj prostora, da so udobne in pa da se bodo nosile malo dlje kot en mesec. No ja, veliko dlje.

Ko je bil kroj izpopolnjen do te mere, da sem bila z njim zadovoljna, sem ga v obliki izdelanih hlačk poslala v svet, med stranke, med druge ljudi, na druge otroke in držala pesti, da bodo tudi oni z izdelkom zadovoljnji in navdušeni nad njim vsaj pol toliko, kot sem bila jaz.

DSC07229

Nitka haremke in bodi s potiskom

Prvi odziv je bil normalen – sprejemljiv. Hlačke so bile strankam všeč. Ok. Super. Eno kljukico že lahko naredim. Sedaj pa počakam. In nato počakam še malo dlje. Naj mine nekaj mesecev.  Želela sem si, da se mi te iste stranke čez čas javijo in mi navdušeno povedo, da so že dvakrat zamenjali celotno garderobo, ker so jo njihovi dojenčki prerasli, Nitkine hlačke pa so še vedno v omari in še vedno jih nosijo.

DSC07204In točno to se je zgodilo. Presrečna sem. Uspelo mi je! Lahko naredim še eno kljukico.

Vmes sem iz popolnega dolgčasa in zaradi nenehne želje po nečem novem, pričela šivati tudi hlačke s po drugih krojih. Res je, vsake so po svoje lepe in zanimive. Z veseljem sem jih šivala za mojega drugega dojenčka. Naš fant je hitro rasel in prišla sem do točke, ko se mi enostavno ni več dalo vsak mesec šivati nove zaloge hlačk, zato sem se vrnila k koreninam – k Nitkinim haremkam.

DSC07633Zakaj so tako posebne? 

Narejene so po kroju, ki sem ga zrisala sama in je v uporabi že 2 leti. V tem času sem dobila precej povratnih informacij strank, predvsem je beseda tekla o tem, kako se res neverjetno dolgo nosijo. To so hlačke, ki bodo v vaši omari ostale, medtem ko bo vse drugo že nekajkrat odšlo. To je zelo dobrodošlo pri dojenčkih, zato te hlačke delam do velikosti večinoma do velikosti 86. Ker pa so vam tako všeč, sem jih pričela delati tudi za večje otroke, vse do velikosti 128.

Da so poleg funkcionalnosti, udobnosti posebne še vizualno, sem jim dodala detajle po zadnji modni zapovedi: okrasno vrvico v pasu, moderne in uporabne žepe, prešito flikico in gumbe z zankico pri straneh.

Oeko-Tex-100Pri svojih izdelkih dam velik poudarek tudi udobnosti in skrbim, da so materiali skrbno izbrani in so kvalitetni. Vsi materiali, ki jih uporabljam imajo pridobljen certifikat Oeko-Tex® Standard 100, kar pomeni, da izdelek ne vsebuje nevarnih snovi in je zato prijazen ljudem in okolju.

Če želite še vi preveriti resničnost mojih besed, mi pišite na Nitko.

DSC07625-001

 


Komentarji strank:

  • “To ni nakup, to je naložba!” 
  • Res se nosijo dolgooo. Kupila sem jih za starost 6 mesece pa so mu pri 19ih mesecih še prav in vse kaže, da bojo še kar nekaj časa aktualne. Ta novi model je pa super nadgradnja prejšnjega! Bravo. Res so super!
  • Sam tele so mi pa prav hude!  Hčerka tvoje hlacke nosi že 17 mescev. Pa jih še ni prerasla.
  • Mi imamo podobne doma, narejene že več kot leto dni nazaj. Prvič sem jo oblekla v te hlače pri 4 mesecih, jih pa sedaj pri skoraj 15m še vedno nosi pa tudi še nekaj časa jih bo. Pa res dobro stojijo.

 

NoveNove1Nove5Nove6Nove7

Za naročila Nitkinih izdelkov mi lahko pišete na facebook ali na ilovenitka@gmail.com.

 

 

5 thoughts on “Nove Nitkine haremke

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s