Jagodna svežina

Odkar prihaja sadje in zelenjava k nam iz Španije, se sezona jagod začne že zelo zgodaj. Če imaš srečo, lahko v trgovini naletiš na kar dober približek pravim jagodam. Vsaj zdi se ti tako. Vse dokler ne poskusiš tistih pravih iz domačega vrta. Takrat vidiš, da se sezona jagod začne z domačimi jagodami.

Te jagode se bistveno razlikujejo od kupljenih po izredno polnem okusu. So tudi veliko bolj sladke in kar je meni zelo pomembno – vedno sveže. Sline se mi cedijo že samo ko pomislim na njih.

DSC08744

Naše domače jagode

Vsi v naši družini jih obožujemo. Najrajši pojemo kar same. A tokrat je naš glavni kuhar iz njih priravil sladico, ki jo je poimenoval kar jagodna svežina. Izredno sladka zemlja iz Neo kesov in sladko kisle jagode v kombinaciji z mascarpone kremo so odlična mešanica treh različnih okusov, ki so resnično prava svežina v vročih dneh.

Kaj potrebujete za pripravo te preproste, a odlične sladice?

SESTAVINE ZA 5 OSEB

  • 500 g mascarpone
  • 3 dcl sladke smetane
  • 250 g Neo piškotov
  • sladkor v prahu po okusu
  • 500 g jagod
DSC08739

Vse sestavine so iz trgovine Lidl, razen jagode, ki so z domačega vrta

 

PRIPRAVA

  1. Sladko smetano stepemo, dodamo mascarpone in sladkamo po okusu.
  2. Piškote zmiksamo v multipraktiku in tako dobimo zemljo iz Neo keksov. Ko končamo, zmiksamo še jagode, katerim dodamo malo sladkorja (po okusu). Jagodno maso spustimo skozi cedilo, da se znebimo pečk in da je krema zelo gladka.
DSC08750

Pripravljena zemlja iz Neo keksov.

OBLIKOVANJE

  1. V kozarec natresemo zemljo iz zmiksanih Neo piškotov. Dodamo mascarpone, ki ga prelijemo z jagodnim prelivom.
  2. Sladico dekoriramo z meto, jagodami in piškotom.

DSC08773

DSC08760

2 thoughts on “Jagodna svežina

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s