Novost te jeseni – Nitkin šal

V Nitkini delavnici se zadnje čase zelo veliko dogaja. Predvsem se trudim, da bi vam čim prej pokazala vse novosti, ki jih imam v glavi, vendar žal ne gre tako hitro, kot bi želela.

Ena izmed novosti jesensko-zimske sezone, ki sem jo že uspela narediti in vam jo pokazati je nov Nitkin šal iz posebnega 100% bombaža, muslina. Blago je izredno mehko in nežno na otip, zato je odlična izbira za občutljivo otroško kožo.

  • Zakaj sem se odločila za spremembe na področju šalov? 

Do sedaj sem, kot vse druge, šivala šale v obliki tulčkov. Šali so bili zelo lepi, vendar iskreno povedano, ko sem gledala, kako se nosijo, z njimi nisem bila nikoli povsem zadovoljna. Motilo me je, ker sem jih morala svojim otrokom vleči čez glavo, poleg tega pa niso bili oprijeti okoli vratu in se mi je včasih zdelo, da ga ima za vratom čisto samo za okras.

Zato sem se lotila novega projekta. V mislih sem imela izoblikovano idejo o novih šalih, ki jo je bilo potrebno le še realizirati. Ko sem brskala po spletu, sem ugotovila, da so prav takšni v tujini že pravi hit in v tistem trenutku sem postala trdno odločena, da jih pokažem tudi vam.

MAT_6798Muslin je blago iz katerega se v tujini zelo veliko šiva. Odločila sem se, da ga preizkusim tudi jaz. Ko sem iz tega blaga sešila prvi šal, sem se vanj zaljubila. V šal in v blago. Zrisala sem kroje, jih stestirala, nato pa naročila veliko zalogo muslina in pričela šivati šale, ki sem jih pokazala tudi vam. Presrečna sem, ker ste se tako pozitivno odzvali na novost, saj to pomeni, da mi zaupate. Hvala vam.

  • Zakaj so mi je nov Nitkin šal tako všeč?

Šal otrokoma enostavno ovijem ali zavežem okoli vratu. Nobenega natikanja čez glavo, ki ga tako ne marata. S tem, ko šal zavežem, mu lahko prilagajam velikost. Ovijem ga lahko tako, da se popolnoma prilega vratu in tako res opravlja svojo funkcijo, ali pa bolj ohlapno in tako ima bolj kot ne funkcijo modnega dodatka.

Zaradi izredno funkcionalnega kroja šale za otroke šivam le v dveh velikotih. Za otroke do treh let starosti priporočam velikost S, za večje otroke pa M. Ker vem, da mamice velikokrat želite biti usklajene s svojimi otročki, sem pripravila tudi kroj v velikost L, ki je namenjen mamicam ali drugim odraslim ženskam. Upam pa, da tokrat kovačeva kobila ne bo bosa in da vsaj enega uspem sešiti tudi zase.

MAT_6807Vem, da so okusi različni in da nekaterim muslin ne bo všeč, zato sem se odločila, da bom enake šale delala tudi iz večnega bombažnega jerseya.

Nitkine izdelke lahko naročite v Nitkini spletni trgovini.

Hvala, ker ste del moje zgodbe…<3

Nitka logo_cdr17

Odlične fotografije so nastale v sodelovanju z Mateja Tamše – fotografija. Hvala.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s