Pravijo, da…

Pravijo, da boš to, kar počneš prvi dan v letu, počel celo leto.

Sama na splošno ne verjamem stvarem, ki jih ljudje pravijo. Velikokrat vstanem z levo nogo, pas tem ni pogojen moj cel dan. Pogosto me srbijo dlani pa mi še nihče ni prinesel denarja. Na pust sem še vsako leto šivala pa k naši hiši še niso prišle kače.

Vse kar ljudje pravijo, pa naj gre za vraže ali trače, jemljem z veliko rezervo. Kljub temu raje ne bom tvegala in na novega leta dan počela neumnosti.

Prvi dan v letu se bom zbudila v naši veliki skupni postelji. Pogledala bom na levo, kjer bom videla svojega dragega moža in najino malo, že veliko princesko. Na moji desni roki bo kot po navadi, ves umirjen, spal najin fantek. Poleg postelje pa bo v znak, da ve, da sem se prebudila, glasno vdihnil in izdihnil naš kosmati čuvaj.

Ko se bomo vsi prebudili, se bomo skotalili s postelje in še pred zajtrkom nekaj časa skupaj igrali. Skupna jutra, brez hitenja, so resnično najlepša.

Vzela si bom nekaj minutk zase, v miru spila kavo in se malo uredila, saj si bom, tako kot vsak dan, tudi danes želela, da bo svoj pogled ustavil na meni in mi tiho zašepetal: Lepa si.

Po zajtrku se bomo odpravili na sprehod. Uživali bomo na svežem zraku, lepem vremenu in ptičjem petju. V mislih bom objemala naravo in se ji kot že velikokrat poprej zahvaljevala za vse, kar nam da.

Ko bosta otroka spala, se bom z velikim veseljem posvetila tudi delu – zadovoljna, ker sem ga v lanskem letu imela veliko, z upanjem in željo, da bo tudi v novem letu tako.

Zvečer se bom ulegla v posteljo in hvaležna za vse, kar imam, spoznala, da je moja največja želja, da vse ostane tako kot je.

Upam, da je res tako, kot pravijo: To, kar počneš prvi dan v letu,  boš počel celo leto. Da pa bo ta rek zagotovo držal, bom vse našteto ponovila še naslednji dan in dan za tem in dan za tem… In dan za tem.


V novo leto stopam z majhnimi željami.

Želim si, da bom vedno imela čas za družino in naravo, čas za igro in smeh. Želim si nekaj trenutkov v dnevu, ko bom lahko v miru do konca spila svojo kavo. Želim si družbe tistih ljudi, ki samo s svojim obstojem moj dan obrnejo na bolje.  Želim si časa za delo in za nove ideje. Predvsem pa si želim, da bi bili vsi še naprej oviti v odejo zdravja in medsebojne ljubezni.

Želim si, da nikoli ne bi pozabila, da se sreča začne z majhnimi željami, za katere se nekoč izkaže, da so zelo velike.

Naj se vse majhne želje uresničijo tudi vam.

 

SREČNO 2018!

 

Nina

4 thoughts on “Pravijo, da…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s