Muslin krpice – komu so namenjene?

Z muslinom, 100% bombažem, sem se prvič srečala pred leti in iz njega začela šivati jesensko pomladne šale za otroke.

Lansko poletje sem naročila še muslin z vzorčkom nežnih zvezdic in ko sem zagledala to blago, sem takoj vedela, kaj moram iz njega sešiti. Prijetne, lahke, zračne in izredno vpojne dekice za naše in vaše najmlajše.

42199236_1909355745838576_3540262020773314560_n

Kolekcija dekic in ostalih izdelkov iz muslina se v naši spletni trgovini večkrat na leto spremeni. Trenutno ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Za dekicami so nastale še tetra pleničke iz muslina in pa muslin krpice.

V slabem letu so vsi izdelki iz muslina postali najbolj prodajani izdelki v Nitkini spletni trgovini. Vesela sem da je tako, saj vem, da sto to izdelki, s katerimi so vse moje stranke izredno zadovoljne in se vedno vračajo po nove komplete.

komplet_iz_muslina-6

Komplet iz muslina (dekica iz muslina in komplet treh tetra pleničk)

 

Dekice iz muslina in tetra pleničke lahko uporabljate na več načinov in so namenjene predvsem dojenčkom in malčkom. Dobim pa veliko vprašanj glede uporabe muslin krpic.

 

Komu so namenjene?

 

Namenjene so vsakemu domu, celi družini. Pri nas nimamo več dojenčkov, imamo pa kljub temu vsaj 30 muslin krpic, ki jih vsakodnevno uporabljamo.

 • za pridne mame, gospodinje

Muslin krpice uporabljamo v gospodinjstvu in za osebno nego. Odlične so za brisanje kuhinjskih površin in mize, za brisanje prahu in najboljši izdelek za čiščenje oken, saj ne puščajo nobenih muck, vodo pa izredno dobro in hitro vpijajo.

 • za otroke

Kar precej jih imamo tudi v kopalnici. Nastavila sem jih v spodnji predal, tako da so otrokoma vedno na dosegu. Ko si umijeta roke, odpreta predal in si jih obrišeta z muslin krpico. Ker si še ne znata sama umiti obraza tako, da bi zajela vodo v roke, so muslin krpice odličen pripomoček tudi pri tem. Odkar jih imamo, si lahko zjutraj sama umijeta obraz, kadar sta po obroku vsa zapacana okoli ust, gresta v kopalnico in se brez težav sama umijeta. Vzameta krpico, jo zmočita in si z njeno pomočjo umijeta obraz. In kako ponosna sta, ker zmoreta sama!!

Kadar se tuširamo in kopamo, tudi uporabljamo muslin krpice.

 • za dojenčke in malčke

Nekaj sem jih naredila tudi za svojega nečaka, ko se je rodil. Muslin krpice uporavljajo pri kopanju dojenčka, pri vsakodnevni negi za brisanje in vedno pri previjanju. Namesto da dojenčka pri previjanju obrišete z kosi vate ali vlažilnimi robčki, ki jih nato zavržete v smeti, uporabite muslin krpice, ki jih samo zmočite z vodo – veliko bolj prijazne so do občutljive dojenčkove kože, kot vlažilni robčki, ki jih imate za enkratno uporabo.

Muslin krpice lahko uporabite tudi za podiranje kupčka, brisanje sline ali ostankov hrane.

 • za vse ženske

Muslin krpice ženske uporabljajo za nego obraza, predvsem za odstranjevanje make – upa. Res je, da sem zase v ta namen naredila tudi majhne, okrogle krpice, podobne tistim okroglim vatkam, vendar mi niso bile všeč. Ker so bile precej majhne, so se pri pranju v pralnem stroju vedno kam zataknile in morala bi jih prati več skupaj, v posebni mreži in zaradi tega sem obupala nad njimi.

Potem pa sem za odstranjevanje make-upa začela uporabljati muslin krpice in ne zamenjam jih za nič. Krpice so po vsakem pranju mehkejše in bolj vpojne, nanjo samo nanesem micelarno vodo in si nežno odstranim ličila. Ker je krpica dovolj velika, eno za za namen uporabim tudi večkrat, na različnih koncih in jo nato dam v pranje.

 • najbolj pomembno

Tako kot pri negi dojenčkov, lahko tudi pri negi obraza muslin krpice operete in uporabljate večno, pri tem pa skrbite za naravo in ne pridelujete nepotrebnih vsakodnevnih odpadkov.

dav

Nepogrešljive muslin krpice.


 

Značilnosti muslina in naših izdelkov

 • 100% bombaž
 • mehek, zračen
 • izredno vpojen
 • prijazen do otrokove kože
 • vsi izdelki imajo 4 plasti tkanine (za primerjavo – klasična tetra plenica ima gramaturo 100g/m2, naše pleničke, dekice iz muslina in tetra krpice pa 276g/m2, zaradi česar so naši izdelki še bolj prijetni
 • po pranju se tkanina nekoliko skrči in z vsakim pranjem postane bolj mehka
 • OEKO-TEX® Standard 100

 

dav

Izredno kvalitetne tetra pleničke.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s